gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tanzania - Ngorongoro Krater

| Introductie Afrika | Ngorongoro Krater | Lake Manyara N.P. | Tarangire N.P |
| Serengeti N.P. | Mikumi N.P. | Ruaha Nationaal Park | Selous Wild Reservaat |
| Bagamoyo | Arusha Nationaal Park | Zanzibar | Safaritips | Nawoord |

door Joke Warmenhoven

Het wereldwonder Ngorongoro

Ngorongoro krater © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaDe Ngorongoro caldera met zijn uitgestrekte grasvlakte, z’n bomen, heuvels en het grote meer in het midden, is een waar dierenparadijs. De kraterwanden rijzen steil omhoog tot ongeveer 600 meter vanaf de bodem. Riviertjes en bronnen voeden er een moerasgebied en een sodameer. Voor het overige varieert het landschap van droog, open grasland tot struikgewaszones en dicht loofbos.

In de Ngorongoro krater leven diverse roofvogels, gnoes, zebra's, gazellen, hyena’s, olifanten, jakhalzen, luipaarden, cheetah's, buffels, nijlpaarden, neushoorns, leeuwen en elanden. Aangezien de krater niet al te groot is is het hier niet al te moeilijk om een van de BIG FIVE (olifant, luipaard, buffel, neushoorn en leeuw) te spotten. Giraffen kom je in de krater niet tegen. Ngorongoro verveelt nooit en we genieten twee volle dagen van dit spectaculaire wereldwonder.

wrattenzwijn © Travelmarker ReizenWrattenzwijnen

De grappige warthog loopt altijd met zijn staartje omhoog. Een gezinnetje bij een hol is leuk om te zien, de vrouwtjes gaan eerst naar binnen gevolgd door de kids en het mannetje komt als laatste. Hoewel zijn uiterlijk niet zo florissant is, is het een grappig dier als je ziet hoe hij over de savanne loopt of op zijn knieën zit te eten.

leeuwinnenLeeuwen

We zagen twee leeuwinnen met acht welpen die nog maar net hun oogjes open hadden. De welpjes maakten allerlei bokkensprongen op de poten en de hals van moeder leeuwin. Het melkgebit van de welpjes is nog niet stevig genoeg om de huid van de herbivoren te verscheuren en de welpjes worden getraind door hun moeder. Ze leren spelenderwijs hoe ze een prooi moeten doden. Na 15 maanden hebben de welpjes hun echte gebit. Zodoende zijn de eerste maanden voor de welpjes dus meer een soort speelkwartier. Dan zie je ze springen van opwinding op het nog warme lichaam van een prooi die door moeder is gedood.

neushoorn met jongNeushoorn

Zo zagen we een neushoorn met een pasgeboren jong, een uniek gezicht. Moeder neushoorn houdt echt goed rekening met de kleine, zodra deze ging liggen, bleef ze bij haar staan. Ging ze weer staan en lopen, liep moeder weer met haar mee. Vader neushoorn had al een grote voorsprong op vrouw en kind en liep een greppel in. Daarna zagen we hem jammer genoeg niet meer. Neushoorns in het wild zijn zeldzaamheid. En als je ze tegenkomt is dat zo uniek, deze "oerdieren" zijn een klasse apart.

hyena © Travelmarker ReizenBij de bronnen is er gelegenheid om je lunchpakket te verorberen, maar pas op voor de wouw, dit is een roofvogel bij uitstek. Neem je buiten de auto een broodje uit je lunchbox kan de wouw in een vloeiende vliegbeweging het broodje met zijn scherpe snavel zo uit je handen graaien. Wees dus voorzichtig, want er zijn dankzij wat eigenwijze toeristen al enkele ongelukken gebeurd.

De krater achter ons latend beginnen we aan de tocht van een half uur op weg naar boven. Op de rand van de krater heb je verschillende lodges en een campsite. In het kamp hebben we een aardvark met babies en een hyena op nog geen 2 meter afstand kunnen aanschouwen.

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl