gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tanzania - Tarangire Nationaal Park

| Introductie Afrika | Ngorongoro Krater | Lake Manyara N.P. | Tarangire N.P |
| Serengeti N.P. | Mikumi N.P. | Ruaha Nationaal Park | Selous Wild Reservaat |
| Bagamoyo | Arusha Nationaal Park | Zanzibar | Safaritips | Nawoord |

door Joke Warmenhoven

Tarangire Nationaal Park

ImpalaTarangire ligt op 2 uur rijden van Arusha en is 2600 km˛ groot. Moerassige savannes en acacia's worden afgewisseld door enorme baobab-bomen. De Tarangire rivier is gedurende de droge maanden juli tot november de belangrijkste waterbron voor de gehele streek. Olifanten, buffels en elanden op zoek naar water en voedsel sluiten zich aan bij vaste parkbewoners als leeuwen, neushoorns, giraffes, impala's en waterbokken.
Hier leeft ook de python, deze kan heel gevaarlijk zijn. Onze chauffeur/gids vertelde een verhaal over een van zijn vorige cliënten. Tijdens een sanitaire stop op een plaats waar men uit de auto mocht kwam de dame in kwestie niet direct terug maar besloot er een ommetje aan vast te plakken. Ineens hoorde de achtergebleven gids en de echtgenoot van de vrouw een hysterisch geschreeuw beide renden op het geschreeuw af. Ze zagen de vrouw op de grond liggen met de python helemaal om haar been verstrengeld. Ze hebben haar gelukkig op tijd van de python kunnen bevrijden, zodat ze er met wat blauwe plekken nog goed vanaf kwam.

Kijk dus altijd goed uit waar je loopt, vooral 's avonds als je op een campsite bent en je moet je tent uit voor een boodschap. Overal loert het gevaar. Zo is mij een keer overkomen, dat ik in het stikdonker mijn tent uitmoest. Kruipend op handen en voeten kwam ik mijn shelter-tentje uit, niet wetend dat zojuist een nijlpaard recht voor ons tentje zijn behoefte had gedaan. Mijn handen zaten helemaal onder de uitwerpselen van het dier. Toen ik overeind sprong botste ik bijna tegen een nijlpaard aan, die rustig aan het grazen was. Ik stond als aan de grond genageld. De volgende morgen konden we zien waar hij overal had gelopen en het bleek, dat er maar liefst vier nijlpaarden in het kamp aanwezig waren geweest. Vergeet dus geen zaklantaarn met extra batterijen mee te nemen. Batterijen zijn duur, maar in Tanzania ook vaak half leeg.

Baobabbomen © Alie Dielemans & Jan Kees MeindersmaBaobab

De baobab is een gigantische apebroodboom - de Afrikaanse reuzenboom bij uitstek. Voor vele volksstammen is hij de rustplaats van heel wat (meestal boze) geesten. Olifanten boren met hun slagtanden gaten in de stam en strippen met hun slurf de sappige schors van de baobab. Die schors bevat veel calcium.

afrikaanse olifant © Travelmarker ReizenOlifanten

In het Tarangire Nationaal Park leven ontzettend veel olifanten, hele kuddes olifanten passeren je en bij de rivier spelen ze in het water. Tja, deze badgasten spelen wat af in het water. Hun blinkende tanden glimmen in het water alsof ze net bij de mondhygiëniste zijn geweest. De kleintjes weten nog niet zo goed hoe ze met hun slurf om moeten gaan en dat schouwspel is bijzonder lachwekkend. Ze worden goed in de gaten gehouden door moederolifant, soms zie je ze rusten onder een acacia-boom. Maar als moederolifant het genoeg vindt krijgt de kleine een schopje onder de kont. De kudde moet weer verder. In dit park kun je uren in de auto zitten om deze taferelen te observeren. Het verveelt nooit.

luipaard © Travelmarker ReizenLuipaarden

Het luipaard is echt mooi, vooral als je voor het ontbijt op safari gaat en je ziet hem slapen op een boomtak. Wat is dit beest mooi, zijn tekeningen en gevlekte huid geven hem wel een perfecte camouflage. We hebben twee en een half uur in de auto zitten wachten in de hoop dat het luipaard zijn poten zou gaan strekken. We zijn teruggegaan naar de lodges want we waren al om 5 uur 's morgens op en kregen om 9 uur wel trek in een kopje koffie met ontbijt.
In Afrika is het luipaard bijna uitgestorven, omdat de rijken der aarde er genoegen in schepten in bontmantels van luipaardhuid rond te lopen. Gelukkig is de wereld wakker geschud. Maar toch, het luipaard is een zeldzaamheid. Maar onze dag in het Tarangire park kon niet meer stuk.

Tseetseevliegen

Persoonlijk vind ik het Tarangire Nationaal Park een prachtig park vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. Maar pas op voor de vervelende tseetseevlieg, sommige mensen hebben van de steek geen last, maar ik kan je vertellen dat deze vlieg mij altijd steekt. Ik zit dan ook onder de steken en bulten van deze vlieg. De benen zijn opgezwollen en de steken jeuken. Ik had me goed aangekleed, geen blote armen, een spijkerbroek aan en nog weten ze me te vinden! Het zijn hardnekkige vliegen. Zorg daarom dat je muggenolie bij je hebt met Deet erin, vooral als je met de tent op safari bent. Maar ook als je luxe gaat, (je slaapt dan in lodges/tented camps) is het aan te bevelen om muggenolie te gebruiken. Vergeet ook nooit je malaria tabletten in te nemen.

Hotels in het Tarangire Nationaal Park

campsiteIn dit park heb je lodges/tented camps. Een lodge is aan te bevelen qua uitzicht, je kijkt dan namelijk uit over de rivier waar veel dieren naar toe trekken om te drinken. Op de veranda van de lodge kun je uren onder het genot van een kopje koffie of een heerlijk koud pilsje zitten en genieten van het landschap en luisteren naar de geluiden van de natuur.

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl