gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tanzania - Ruaha Nationaal Park

| Introductie Afrika | Ngorongoro Krater | Lake Manyara N.P. | Tarangire N.P |
| Serengeti N.P. | Mikumi N.P. | Ruaha Nationaal Park | Selous Wild Reservaat |
| Bagamoyo | Arusha Nationaal Park | Zanzibar | Safaritips | Nawoord |

door Joke Warmenhoven

Ruaha Nationaal Park

Ruaha River Lodge

In het Ruaha Nationaal Park namen we onze intrek in de Ruaha River Lodge. Deze lodge ligt schitterend langs de oevers van de Ruaha rivier. Je slaapt er in bandas (huisjes), in deze bandas heb je twee bedden, een toilet en een douche en uiteraard een muskietennet.
Vanaf je veranda heb je een geweldig uitzicht over de rivier, waar veel dieren naar toekomen om te drinken. In deze rivier leven ook hippo's en croco's. Ruaha River Lodge ligt een beetje verscholen tussen de rotsen en heeft 90 bedden. De Lodge is in drie secties verdeeld, Riverside, Kopje en Original Camps. De eigenaar van de Lodge vertelde ons dat er bij normale weersomstandigheden duizenden dieren komen drinken. Er lagen drie rotsblokken in de rivier, klein, iets groter en een nog groter rotsblok. Vanwege de hevige regens kon je deze drie dagen later niet meer zien. Het weer was in het zuiden van Tanzanianog nooit zo slecht geweest, zo vertelde de eigenaar ons. Maar ook dit slechte weer was weer een ervaring, al waren we voor de dieren gekomen.

afrikaanse olifant © Travelmarker ReizenTwee dagen voordat we in het park aankwamen was er een ernstig ongeluk gebeurd met twee Amerikaanse dames. Een van de dames moest tijdens een safari nodig naar het toilet, waarop de chauffeur vertelde dat het erg onverstandig was dit in de "bush" te doen en aanraadde dit achter de auto te doen. Eerst had hij goed gekeken of er geen wild liep, maar zag alleen in de verte olifanten wandelen. De vrouw had al eerder naar deze olifanten willen lopen om foto's te nemen, hetgeen de chauffeur had verboden. Na zorgvuldig in het rond gekeken te hebben, vertelde hij dat het veilig was om te wateren. Zo bescheiden als hij was bleef hij netjes voor zich uitkijken, maar kreeg argwaan toen het nogal lang duurde. Hij zag tot zijn grote verbazing dat de dames naar de olifanten toeliepen en zette het op een schreeuwen om ze terug te laten komen. Ineens zag hij nog een olifant, tussen de dames en de kudde olifanten in. De dames renden voor hun leven, maar de olifant haalde een van de vrouwen in en trapte haar tegen de grond. Hij trapte totdat ze helemaal in de modder lag en bijna niet meer zichtbaar was, en stak met de slagtanden meerdere malen in op het lichaam. Later heeft men haar ontzielde lichaam met een tractor moeten uitgraven.

nijlpaard © Travelmarker ReizenIn dezelfde week moest een vrouw zonodig gaan wandelen. De rangers hadden haar gewaarschuwd dit enkel in gezelschap van een ranger te doen. De vrouw ging, ondanks alle waarschuwingen toch alleen op stap en kwam in het territorium van de nijlpaarden. Nijlpaarden hebben altijd dezelfde route die ze weer naar het water afleggen. De vrouw werd onder de poten van een nijlpaard vermorzeld. Het personeel van de Ruaha River Lodge vertelde ons dat ze de mensen altijd waarschuwen geen uitstapjes te maken in de bush zonder begeleiding. Er leven wilde dieren. Helaas gebeuren er nog te veel ongelukken, omdat sommige eigenwijze toeristen de waarschuwingen negeren.


vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

              

© 2019 www.travelmarker.nl