gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Zimbabwe - Vumba Hills

| Harare | Vumba Hills | Chimanimani | Bulawayo & Matobo Hills | Victoria Falls |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Vumba Hills

Met de bus vanuit Harare naar Vumba Hills, een gebied in het oosten van Zimbabwe, tegen de grens met Mozambique. De bus stopte in Mutare, waarvandaan we met een zeer krakkemikkige prive taxi verder gingen. Na een half uur rijden was de motor oververhit, gelukkig had de chauffeur water bij zich (zal wel vaker voorkomen ...). Even later bleek een ernstiger probleem, toen de auto het niet meer deed. De versnellingsbak bleek kapot. Na een uurtje priegelen en prutten met een ijzerdraadje dat hij gekregen had van iemand die toevallig in de buurt was en hem hielp, had de chauffeur de auto toch weer aan de praat gekregen. Boven onze verwachting, wij hadden ons al ingesteld om verder te gaan liften. Dat viel dus weer mee.
We hebben ingecheckt in een prachtige lodge, gerund door een Nederlander met een Belgische vrouw. Onze kamer is fantastisch, mooi ingericht met kunstvoorwerpen en een eigen open haard.

In de Vumba Hills heb je een prachtige Botanische tuin, waar we gewandeld hebben. Heel groen alles met prachtige bloemen en bloeiende bomen. Daarna verder gewandeld in de heuvels en een klein beetje verdwaald. De met ons meegelopen hond van het hotel, Gypsy, was niet echt veel hulp als gids. Met een enorme omweg de botanische tuinen weer teruggevonden en daarna gestopt bij Tony's. Tony is een Engelsman, ontzettend homo en een fenomeen in de omgeving. Hij heeft een koffieshop opgezet, heel excentriek ingericht met gouden ornamenten en satijnen kleedjes op de tafels. Hij heeft een enorme keuze in thee en koffie en slechts 4 taarten, allemaal met minstens een soort drank of likeur overgoten. Hij doet geen enkele concessie aan commercie: hij heeft maar vijf tafeltjes en geen frisdrank. Voor kinderen is er alleen ijs en warme chocolademelk. Ongelooflijk dat dat bestaat in Afrika. En het loopt als een trein, waarschijnlijk omdat er veel blanken in deze omgeving wonen of verblijven.

golfen in Vumba Hills © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaGolf

In de Vumba Hills ligt Leopard Rock Hotel, met een wereldberoemde golfbaan van 18 holes. Beginnelingen zoals wij mogen hier zomaar op spelen, niet gehinderd door enige ervaring. Dus dat leek ons wel wat. In een geleende poloshirt van de hotelbaas en op onze bergschoenen (want je moest verplicht een polo aan en dichte schoenen) gingen we op pad. Bij de golfclub huurden we clubs en een caddie, een jongen die je clubs draagt en - in ons geval- handige tips kan geven over hoe je moet golfen. Na wat oefenslagen op de Drive Range waren we er helemaal klaar voor. De baan was fantastisch, met spectaculaire uitzichten op de achtergrond (bergen en Mozambique). Mooi voor de foto. Beroerd gespeeld natuurlijk, bij de afslag hoor je zo'n 200 meter ver te slaan, maar bij Alie kwam de bal soms niet verder dan 10 meter. Jan Kees had 2 keer eerder gespeeld en was iets beter. Onze caddie Wilson kon het wel heel goed. Na 9 holes geluncht op de club (bral bral), en daarna nog 9 holes gespeeld tot de blaren op Alie's hand stonden. In totaal zijn we 20 ballen kwijtgeraakt in de bossen en het water, maar het was wel een fantastische dag.

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl