gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Zimbabwe - Chimanimani

| Harare | Vumba Hills | Chimanimani | Bulawayo & Matobo Hills | Victoria Falls |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Chimanimani (augustus 2001)

Chimanimani © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaChimanimani is een gebergte in het zuidoosten van Zimbabwe, deels in Mozambique gelegen. Je kunt daar prachtig wandelen in de bergen en na Mulanje in Malawi hadden we daar wel weer zin in.
Dus met de bus naar het dorpje Chimanimani en boodschappen gedaan voor onze tocht. Ditmaal zonder drager, dus dat wordt zweten.


Chimanimani © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaDe eerste dag een nogal steile klim omhoog en heel heet. Doorgelopen via de berghut naar een prachtige waterval, waar we geluncht hebben en gebadderd. Toen op zoek naar een grot om in te slapen. Dit gebergte is onder backpackers vooral bekend om de caves, waar je in kunt slapen en wat een hele ervaring is. We hadden mensen gesproken onderweg die ons hadden getipt over een mooie cave in de buurt van de waterval. Een hele knusse grot was het , een beetje verdekt opgesteld en laag overhangend, maar ideaal. Daar onze bedjes klaargelegd op versgesneden gras en hout gesprokkeld voor een kampvuur. Heel gaaf om daar alleen te zitten en alles zelf te doen. Alleen stak Jan Kees zichzelf bijna in de hens toen hij het vuur aanstak met iets teveel spiritus ...

De volgende dag gingen we op zoek naar een andere grot, die we helaas niet hebben kunnen vinden. We hadden een shitkaart bij ons, de enige die bestaat van Chimanimani en vermoedelijk door een hippiereiziger onder invloed getekend. Er staan geen hoogtelijnen of niks op. Bij een meer aangekomen en geluncht en daarna maar weer terug naar onze grot die al een beetje van ons was geworden. Gelukkig was die nog niet ondekt door andere mensen (er was maar plek voor 2) alhoelwel er een meisje tegenover ons zat in een andere grot. De derde dag teruggelopen via de berghut en nu een andere route naar beneden, naar het beginpunt. Daar 2 uur gewacht op een taxi die om 3 uur was besteld. Ook in Zimbabwe is tijd een relatief begrip, als in de rest van Afrika.

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl