gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Zimbabwe - Bulawayo

| Harare | Vumba Hills | Chimanimani | Bulawayo & Matobo Hills | Victoria Falls |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Bulawayo (augustus 2001)

Vanuit Chimanimani met de bus naar Bulawayo, een relaxed stadje in het zuidwesten van Zimbabwe. Daar 's avonds gegeten in restaurant Cape to Cairo, waar vroeger de Bulawayo club was gevestigd rond de eeuwwisseling. Mooi pand, redelijk eten en geweldige oude foto's aan de muur en opgezette beesten die waarschijnlijk door de clubleden destijds geschoten zijn. De volgende dag, zondag, naar het spoorwegmuseum geweest. Gaaf museum, gerund door een oude hobbyist waar je overal in, op en aan mag zitten, zonder enige begeleiding. Daar stond ook het priverijtuig van Cecil Rhodes waar we in mochten kijken.

Matobo Hills

Auto gehuurd om naar de Matobo hills te rijden. Deze heuvels waren het middelpunt van historische gebeurtenissen, waaronder een guerillaoorlog tegen de blanke overheersing eind 19e eeuw. Door bemiddeling van Rhodes kwam hier een einde aan. Rhodes ligt er begraven, op een heuvel die hij in zijn leven "View of the Word" noemde.
Ook zijn in de heuvels rotstekeningen van de San teruggevonden, de bushmen die nu bijna uitgestorven zijn en alleen nog in de Kalahari woestijn te vinden zijn in Botswana. Sommige tekeningen waren nog heel goed bewaard gebleven en heel mooi om te zien.

Aan het eind van de middag hebben we een gamerive gedaan met onze gehuurde mazda 323 in het naastgelegen wildpark. In Matobo konden we met die auto een bepaalde route niet nemen omdat er teveel water op de weg lag, maar dat viel in het wildpark gelukkig mee. In 2 uur tijd hebben we toch nog een giraffe, neushoorn, antilope, waterbuck, apen, kudu en wilde zwijnen gezien.

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl