gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Zimbabwe - Victoria Falls

| Harare | Vumba Hills | Chimanimani | Bulawayo & Matobo Hills | Victoria Falls |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Victoria Falls (augustus 2001)

Per nachttrein vanuit Bulawayo naar de wereldberoemde Victoria Falls gegaan. Zeer comfortabel, we kregen een tweepersoonscoupe omdat we getrouwd waren (dat heeft toch z'n voordelen ...) en er kwam een treinsteward langs om onze bedden op te maken !! Heerlijk geslapen en 's morgens werden we gewekt door de steward die met koffie langskwam.

Vic Falls © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaDe Falls zijn supertoeristisch. dit is echt de plek waar we de meeste toeristen bij elkaar hebben gezien tot nu toe. Maar het is dan ook heel indrukwekkend. Het is een nationaal park en je loopt op een pad langs de afgrond waartussen de waterval met enorm geweld naar beneden stort vanaf de Zambezi rivier. Zoveel geweld dat er enorm veel waterdamp vrijkomt zodat je op sommige uitkijkplekken behoorlijk nat kunt worden.

booze cruise © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaWe hebben ons overgegeven aan het toeristenleven en zijn 's middags meegeweest op een boottrip over de Zambezi om de zonsondergang te zien. Deze trips staan beter bekend als "Booze Cruise", omdat je een bedrag betaald voor de cruise en dan vrij drinken mag zoveel je kunt. Samen met zo's 20 andere boten dobberden we op de rivier.

 

olifant © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaTegen dat de zon onderging, zagen we een olifant de rivier oversteken, deels lopend en deels zwemmend, zodat je alleen zijn slurf nog boven het water zag uitsteken. Geweldig gezicht. Verder was het vooral decadent, met een drankje in je hand aan boord van een boot wild "spotten".
's Avonds werden we door het busje weer bij ons hotel afgezet. De volgende dag zijn we per bus naar de grens met Botswana gereisd.

vorige reisverslag | volgende reisverslag (Botswana)

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl