gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Zuid-Afrika - Kaapstad en omgeving

| Pretoria & Kimberley | Kaapstad & omgeving | Stellenbosch & Hermanus |
| De Hoop natuurreservaat, Wilderness & Plettenberg Bay |
| Tsitsikamma natuurreservaat & Addo olifant park |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

de Tafelberg © Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Kaapstad (september 2001)

Regen en kou, onze eerste indrukken van wat een van de mooiste steden ter wereld moet zijn, houden niet echt over. Tegen vijf uur gaan we op zoek naar een supermarkt, omdat we een eigen keukentje hebben in onze hotelkamer. Na lang zoeken eindelijk een Shoprite gevonden. Terug in het hotel was net op het nieuws dat Amerika aangevallen was en werden er beelden uitgezonden van de verwoesting van de Twin Towers. Ongelooflijk, wat een ravage. Die avond waren we aan de tv gekluisterd in het hotel.

De volgende dag hebben we Kaapstad verkend, op een extreem gure, winderige en regenachtige dag. Het lijkt hier wel herfst. Onder meer bezoekje gebracht aan het oude fort dat nog door de VOC is gebouwd als post om hun schepen van voorraden te voorzien tijdens de lange reis naar India.

's Middags hebben we het waterfront verkend, een havengebied dat net als Amsterdam is opgeknapt en nu een shopping mall heeft en vele leuke restaurantjes. Heel hip en trendy Kaapstad komt hier, evenals de hunkerende snackliefhebbers.

Robbeneiland

Als je in Kaapstad bent, hoort een boottocht naar Robben Eiland erbij. Dit is het eiland waar Nelson Mandela 17 jaar van zijn 29-jarige gevangenschap heeft doorgebracht. Vanaf de boot kun je heel mooi Kaapstad zien liggen met de indrukwekkende Tafelberg op de achtergrond.
De rondleiding door de gevangenis wordt verzorgd door ex-gevangenen, die vertellen over hoe het er was in de tijd dat ook Mandela daar zat. Het verhaal is zeer ongecensureerd van de kant van de zwarte gevangene, maar het was dan ook niet mis. In de begintijd (van de jaren zestig tot eind zeventig) werden de zwarte gevangenen stelselmatig achtergesteld ten opzichte van kleurlingen met etensporties en privileges zoals brieven schrijven en bezoek ontvangen. Daarna begon het meer op een gewone gevangenis te lijken, ze hadden een sportveld en speelden tennis op de binnenplaats. Eigenlijk hadden wij veel meer gruwelijke verhalen verwacht, maar het bleek toch een tamelijk normale gevangenis te zijn (voor zover die bestaan).

Kaaps Schiereiland © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaKaapse Schiereiland

Vandaag is het heerlijk weer, de zon schijnt en het waait wat minder hard, dus uitermate geschikt voor een tochtje naar het uiterste puntje van Zuid-Afrika, Kaap de Goede Hoop. Onderweg zijn we onder meer gestopt bij een prachtige botanische tuin, gebouwd tegen de heuvels van de Tafelberg.
Daarna naar Groot-Constantia, een wijngaard de in 1692 is aangelegd door gouverneur Simon van der Stel. Deze wijngaard was vooral in de 18e eeuw wereldberoemd om zijn goede wijnen. In het restaurant hebben we heerlijk geluncht en uiteraard die wereldberoemde wijn geproefd. Daarna in opperbeste stemming doorgereden richting zuiden. Halverwege de pinguins bewonderd die in een kolonie leven bij Boulder Nationaal Park. En nog een tijdje op het strand gezeten daar, uit de wind en lekker in de zon.

Uiteindelijk laat in de middag gearriveerd bij de Kaap, tegenwoordig een nationaal park waar je dus entree voor moet betalen. Je kunt het laatste stuk alleen wandelen , waar we bijna weg werden geblazen door de wind die om de Kaap heen blies. Geweldig uitzicht op deze historische plek.

De Tafelberg

Eindelijk is de kabelbaan weer open, die deze week gesloten was in verband met groot onderhoud. Je kunt de Tafelberg op zich ook wel beklimmen, maar dat vinden we een beetje zonde van de moeite als er ook een kabelbaan gaat. Dus op zaterdag grepen we onze kans, net als vele vele andere toeristen. Het was ongelooflijk druk bij het loket, wachtende rijen in de inmiddels hete zon. Het leek Disney World wel. Bovenop de Tafelberg kun je mooie wandelingen maken over een zompig pad helemaal naar de andere kant. Na twee uur gingen we weer met de kabelbaan naar beneden en naar het strand omdat het zulk prachtig weer was.

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl