gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Zuid-Afrika - Tsitsikamma natuurreservaat & Addo

| Pretoria & Kimberley | Kaapstad & omgeving | Stellenbosch & Hermanus |
| De Hoop natuurreservaat, Wilderness & Plettenberg Bay |
| Tsitsikamma natuurreservaat & Addo olifant park |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Tsitsikamma natuurreservaat (september 2001)

Vanaf Plettenberg Bay zijn we via een "scenic route"met veel bochten waar Alie als een bejaarde dame met hoogtevrees over reed, naar Tsitsikamma natuur reservaat gereden. Hier is een grote toeristenattractie in de vorm van een brug, die tussen 2 rotspunten is gespannen over een rivier die uitmondt in de zee. De brug is van hout en hangt dus aan stalen kabels. Er waren maar liefst 5 toeringbussen uitgeladen, vol met Duitse toeristen.

Om uit de drukte te zijn hebben we het Loeriepad gelopen, een pad van 1,5 km lang. De Loerie is een vogel, waarschijnlijk een papegaai-achtige (denken wij). Die vogel is volgens het foldertje overvloedig aanwezig. Niet dus. Het hele modderige pad afgelopen en geen Loerie gezien. De uitzichten over de golven in de zee die als geisers opspoten tegen de rotsen, waren wel indrukwekkend. Doorgereden naar het plaatsje Jeffrey's Bay en geluncht met fish en chips langs de hoofdstraat. Hier zouden dolfijnen te zien zijn, maar net als de Loerie mocht het niet zo zijn.

afrikaanse olifant © Travelmarker ReizenAddo Olifant Park

Na een uitgebreid ontbijt in het nogal dure B&B in Addo, arriveerden we om half negen 's morgens in het olifant park. De eerste olifant die we tegenkwamen vlak langs het pad stond met zijn achterste naar ons toe, dus dat was niet zo'n mooi plaatje. Voor de rest vooral veel olifanten uit de verte gezien.
Vanaf een uitzichtpunt op een heuvel in het park waar we de auto uit mochten, zagen we voor het eerst tijdens deze reis een zwarte neushoorn (de zoektocht in de Ngorongoro krater in Tanzania niet meegerekend). Verder zagen we veel struisvogels, rode hartebok, kudu's en apen.

Tegen de middag reden we door richting Noorden, want morgen vliegen we weer naar Nederland vanaf Johannesburg en we willen niet riskeren dat we te laat zijn. Die avond hebben we overnacht in Colesberg, in een bungalowparkje met de veelbelovende naam "Sunset Chalets". Toen kwam het vermoeiende werk om alles opnieuw in te pakken en alle gekochte souvenirs in de rugzak te stouwen.

Johannesburg - Nederland

Na vier maanden rondtrekken is het nu echt voorbij: we gaan terug naar Nederland, om de trouwerij van het zusje van Jan Kees bij te wonen. Gelukkig is het maar tijdelijk. Op 15 oktober vertrekken we weer voor het tweede deel van onze reis. We vliegen naar Kathmandu, Nepal, vanwaar we doorreizen naar Tibet en China.

De reisverslagen en foto's uit Azië zijn te bewonderen op onze familiewebsite : www.meindersma.net

vorige reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl