gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Met de auto - Tips voor een geslaagde rit

reis terug  

Tips voor je autovakantie

Diefstal
Lees hier meer over hoe je onderweg diefstal kunt voorkomen.

Laad je auto niet te vol
Volgens de alarmcentrales is een belangrijke oorzaak van ongelukken onderweg dat veel vakantiegangers hun auto veel te vol laden, er een kofferbox op plaatsen, en er dan ook nog eens een caravan achter hangen. Dat maakt het voertuig moeilijk bestuurbaar. De zogenaamde ruimtewagens zijn ook steeds vaker bij ongelukken betrokken. Deze worden voor een autovakantie op ondeskundige wijze volgestouwd, hetgeen de wegligging niet ten goede komt. Het zijn tenslotte geen vrachtwagens.

Jetlag
Wees voorzichtig met autorijden direct na een lange vlucht. Vanwege jetlag kunnen je reflexen soms zes keer zo langzaam zijn.

Wagenziekte
Wagenziekte wordt veroorzaakt doordat het evenwichtsorgaan zich niet snel genoeg kan aanpassen aan de steeds veranderende houdingen, snelheden en bewegingen. Als reactie zendt het overbelaste evenwichtsorgaan signalen naar het braakcentrum van de hersenen. Vooral kinderen, wiens evenwichtsorgaan nog niet volgroeid is, hebben er last van. Je kunt wagenziekte voorkomen door vooraf een lichte maaltijd te nuttigen, alcohol of frisdrank met koolzuur te mijden en tijdens de reis voorin de auto te zitten of in elk geval mee te kijken door een raam. De voorruit geeft je evenwichtsorgaan meer aanpasingstijd dan een zijraam. Lees niet tijdens het reizen. Medicijnen tegen wagenziekte zijn zonder recept bij de apotheek verkrijgbaar en moeten één tot twee uur voor vertrek worden ingenomen. Gebruik ze niet als je zelf moet sturen, want ze versuffen enigszins. Voor reizen tot vier uur zijn Cyclizine-tabletten een goede keus, voor reizen die langer duren Cinnarizine-tabletten of Meclozine (Suprima). Primatour bevat zowel Cyclizine als Cinnarizine. Als je medicijnen wilt zonder versuffende bijwerking zijn capsules met gemberpoeder (Phytocaps) of de homeopatische Travelin reistabletten van VSM een prima keus. Soms wil een watje in het oor (in het linkeroor voor rechtshandigen en vice versa) ook wel helpen.

Rijden in winterse omstandigheden

Praktische tips en nuttige info voor het autorijden in de winter.

Rijden in de Derde Wereld

op weg in Turkije © Travelmarker ReizenAls je zelf buiten Europa auto gaat rijden heb je in veel gevallen een internationaal rijbewijs nodig. Deze is te koop bij de ANWB. Voor het aanvragen van een Internationaal Rijbewijs heb je een pasfoto en je geldige Nederlandse rijbewijs nodig.

Ongelukken

Zelf autorijden is vooral in ontwikkelingslanden geen eenvoudige opgave en bij een ongeluk ben je vrijwel altijd de schuldige. In sommige landen is het zelfs niet aan te bevelen de politie bij een ongeluk in te schakelen omdat deze meestal alleen opdraaft om van beide partijen geld op te strijken. Koop in zo'n geval bij ongevallen zonder persoonlijk letsel zoveel mogelijk de schade af.

Adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over het zelf rijden in het buitenland

Rijden in Europa

Zelf rijden in Europa levert je als Belg of Nederlander natuurlijk geen problemen op. Het enige wat af en toe vraagtekens oproept zijn licht afwijkende verkeersregels en de verschillende verkeersborden van sommige landen en natuurlijk vooral als deze in een onbekende taal zijn opgesteld.

Verkeersinformatie Nederland

Actuele verkeersinformatie (wegwerkzaamheden & snelheidscontroles) voor de komende 24 uur voor de Nederlandse wegen

Verkeersinformatie en filemeldingen van de VID

Verkeersinformatie België

Actuele verkeersinformatie van de belgische rijkswacht, inclusief filemeldingen.

Actuele verkeersinformatie voor de Belgische wegen

Bellen in de auto ?
Is een zeer kostbaar grapje in verschillende Europese landen. Voor gesnapt worden met een telefoon in de hand en de ander aan het stuur rekent oom agent fikse bedragen!

Hoewel deze site met name voor Amerikanen bedoeld is die in Europa de weg op gaan, is hij ook voor ons bruikbaar vanwege de aandacht die er aan verschillende verkeersregels en borden wordt besteed.

Wat kost benzine of diesel in Europa ?

Pagina met brandstofprijzen van verschillende landen in de valuta van die landen

Nog een pagina met brandstofprijzen, maar nu in het duits

Wat ben je aan tol kwijt in Europa ?

Hier krijg je een indicatie van de prijzen van de belangrijkste tolwegen in Europa. Je kunt hier ook meer lezen over de verkeersregels in Europa en daarbuiten

 

reis terug  
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl