gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Vluchten - Hoe vlieg je zo goedkoop mogelijk ?

reis terug  

Budgettips

boven Madagaskar © Martijn HesselingDe Last-Minute markt
De Last Minute markt is er de laatste jaren niet transparanter op geworden. Vooral doordat de vraag in vergelijking met het aanbod steeds groter is geworden, en bekende discounters als L'Tur en Ad Latjes overgenomen of verdwenen zijn, is het nu minder zeker op het laatste moment naar je vakantiebestemming te kunnen vertrekken. Bovendien hebben luchtvaartmaatschappijen hele strategieën bedacht om te voorkomen dat hun lege stoelen al te doorzichtig gedumpt worden. Ze willen hiermee voorkomen dat klanten in de hoop op een betere deal hun aankoop gaan uitstellen. Wat je nu ziet is dat luchtvaartmaatschappijen een groot deel van het lastminute-aanbod tijdelijk onderbrengen bij één tussenverkoper. Die kan daar even mee scoren, maar tegen de tijd dat algemeen bekend is waar gedumpt wordt, is de hele handel al weer verscheept naar een andere tussenverkoper. Door dit soort constructies kunnen luchtvaartmaatschappijen zich profileren als aanbieder van soms best interessante koopjes, maar door het voortdurend wisselende aanbod wordt voorkomen dat de last minute-deals een alternatief zijn voor noodzakelijke reizen.

Vooral op populaire bestemmingen is het weinig zinvol te wachten op een last-minute te wachten. Je kunt dan beter zo vroeg mogelijk boeken. Houd als je zelf geen kinderen hebt ook rekening met de schoolvakanties; vooral chartervluchten zijn dan een behoorlijk stuk duurder.

uithangbord in Cambodja © Travelmarker.nlNeem ook een kijkje over de grens
Hoe nu gedumpt wordt, wordt bepaald door de lokale markt. Zo zullen luchtvaartmaatschappijen op hun eigen thuismarkt heel andere verkooptechnieken hanteren dan op de thuismarkt van een buitenlandse concurrent, om zo klanten bij de laatste te kunnen weglokken. Als je op zoek bent naar een goedkope vlucht vanuit Nederland of België is het dus slim eens een kijkje te nemen in bijvoorbeeld Duitsland. Daar worden soms lege stoelen in de chartervluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen gedumpt.
Voor Nederlanders kunnen vluchten via luchthavens in België of Duitsland soms honderden euros goedkoper zijn. Een in België gekocht KLM-ticket vanuit Brussel via Schiphol naar bestemming X kan een stuk voordeliger dan een in Nederland gekocht ticket van Schiphol naar diezelfde bestemming.

De First-Minute Markt
Om de discount-slag in de hand te houden is onlangs een geheel nieuw segment in het leven geroepen, de First-Minute Markt. Hierbij wordt juist aan vroegboekers extra korting gegeven.

Airmiles & Frequent Flyer Miles
Airmiles spaar je bij aankoop van diverse producten en kunnen je bij sommige luchtvaartmaatschappijen fikse kortingen opleveren. Frequent Flyer Miles kunnen gespaard worden wanneer je veel vliegt. Lees meer over Frequent Flyer Miles

Boek een vlucht

Vergelijk de aanbieders van vluchten hier

Hoe vlieg je zo goedkoop mogelijk van A naar B. Adviezen plus een aantal nuttige links.

Interessante tips om voordelig te vliegen

reis terug  
.

naar menu tips tips
Meer tips voor een vriendelijk vakantiebudget

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina transport
 vluchten
 met de (huur)auto
 liften
 met de (huur)camper
 motorreizen
 busreizen
 treinreizen
 met de metro
 per taxi
 over het water
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl