gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Vluchten - Frequent Flyer miles

reis terug  

Frequent Flyer programma's

Wanneer je vaak met dezelfde luchtvaartmaatschappij vliegt, kun je frequent flyer miles en andere extraatjes verdienen. Met andere woorden: hoe meer kilometers je met een luchtvaartmaatschappij vliegt, des te meer gratis vliegtickets of kortingen je krijgt.

Voordelen

Frequent flyer programma's zorgen al snel voor gratis vliegtickets, of voor een upgrade naar een hogere ticketcategorie (bijvoorbeeld van economy naar business klasse). Frequent flyer programma's bieden ook nog andere voordelen, zoals het gebruik van airport lounges, gegarandeerde plaatsen op volgeboekte vluchten, de priority waiting list, extra bagagekilo’s en sneller inchecken door gebruik van de business incheck-balies, ook als je economy-klasse vliegt.

Aanmelden

Vooral als veelvlieger (bijvoorbeeld als zakenreiziger) is het dus zaak je aan te melden voor meerdere frequent flyer-programma’s. Ga na met welke luchtvaartmaatschappijen (of allianties) je het meest vliegt of zult gaan vliegen. Bij veel vliegmaatschappijen kun je je online inschrijven en bij sommige vergaar je hier zelfs extra bonusmiles mee.

Verschillende niveaus

De meeste luchtvaartmaatschappijen kennen een drietal deelnemersniveaus voor klanten die meer dan 25.000, 50.000 of 100.000 mijl per jaar vliegen. Het laagste deelnemersniveau is bij geen enkele maatschappij écht interessant. Pas bij het middelste en hoogste niveau gaan de werkelijke voordelen tellen.
Om snel op een hoger deelnemersniveau te raken is het dus slim om het aantal deelnemerschappen te beperken. Je bent beter af met de hoogste status bij drie grote maatschappijen, dan met een beginnerskaart bij een groot aantal kleine maatschappijen.
De meeste frequent flyer-programma’s maken onderscheid tussen cadeaupunten en servicepunten (of servicevluchten). Het aantal servicepunten dat je hebt verzameld is bepalend jouw status in het frequent flyer-programma.

Allianties

De meeste luchtvaartmaatschappijen maken tegenwoordig deel uit van een alliantie. Steeds meer Frequent flyer kaarten zijn geldig bij partnermaatschappijen van de diverse allianties, zowel voor cadeau- als voor servicepunten. Meestal kun je bij die alliantiepartners ook gebruik maken van de daar geldende privileges voor frequent flyers. Het is dus slim om deel te nemen in een individueel programma van een van de partners van jouw luchtvaartmaatschappij, en de punten die je krijgt te laten bijschrijven op je oorspronkelijke kaart.

Meer manieren om frequent flyer punten te verdienen

Soms schenken hotelketens, autoverhuurbedrijven of taxfree-winkels je als vorm van promotie frequent flyer miles. Ook een auto huren of een hotel boeken kan je dus frequent flyer miles opleveren. De op deze wijze verdiende frequent flyer miles zijn echter niet van invloed op jouw deelnemersniveau. Hetzelfde geldt voor tijdelijke acties van de vliegmaatschappijen die je belonen met een dubbel aantal frequent flyer miles op bepaalde vliegroutes.

Op deze site worden de bekendste frequent flyer-programma’s met elkaar vergeleken. Je kunt je op de site aanmelden voor meerdere spaarprogramma’s en je punten online administreren.

reis terug  
.

naar menu tips tips
Meer tips voor een vriendelijk vakantiebudget

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina transport
 vluchten
 met de (huur)auto
 liften
 met de (huur)camper
 motorreizen
 busreizen
 treinreizen
 met de metro
 per taxi
 over het water
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl